Om oss

Jaha då ska man göra en liten beskrivning över vem jag är. Jag heter Jessica och bor strax utanför Trollhättan, några kilometer från Upphärad.

Har sedan jag varit liten växt upp med hundar och den första egna hunden blev en border collie tik, Izzy. Sedan följde många BC eftersom jag så småningom flyttade ut till landet och skaffade mig en gård med både hästar, får och nötdjur. Med mina tidigare bc har jag vallat, tränat & tävlat i både lydnad och agility.

Eftersom jag alltmer blev intresserad av skyddet eller rättare sagt IPO så bestämde jag mig när min gamla kompanjon Killepojk gick ur tiden att prova på detta. Rasvalet var enkelt och familjen utökades hösten 2002 med en schäfer. Ett rasval som jag definitivt inte ångrar. När väl tankarna på att börja med avel igen så blev det tillslut två raser som jag fastnade för och det var Russkiy Toy och Schapendoes.

Russkiy toy

Vi har tidigare haft Russkiy Toy i kenneln. Numera har vi endast två hanar kvar som finns tillgängliga för avel men vi kommer inte att fortsätta med uppfödning av denna lilla pigga och härliga ras utan kommer att fokusera på våra schapendoes och schäfrar.

Schapendoes

Förutom schäfrarna och ”ryssarna” så har vi en till underbart härlig ras i familjen,  Schapendoes. En lagom stor hund, alltid pigg på lek och träning men samtidigt kan konsten att slappna av mellan varven.

När vi skaffade vår första schappis var det för att dåvarande yngsta dottern skulle få en hund att träna.  Kriterierna för att hitta rätt ras var många & ibland nästan lite motsägelsefulla när vi försökte hitta en lämplig ras:
– ”will to please”
– pigg & arbetsvillig
– stabil mentalt
– en hund som klarar av krav i träning
– kunna tåla att bli en i schäfergänget
– lätt för att koppla av
– inte kräva daglig träning
– ska enkelt & snabbt kunna anpassa sig till ren sällskapshund

Till slut efter många gallringar av raser så fanns det en kvar som uppfyllde precis allt det som vi letade efter, Schapendoes. Ett rasval jag inte ångrat och nu ingår denna underbara ras i vår kennel.

När det gäller schapendoes är de enligt mig den perfekta allround hunden. Den har så mycket glädje och vilja att lära sig saker och kan samtidigt anpassa sig till att vara med som en ren familjehund. 

Med en schappis i familjen har man alltid tillfälle att få dra på smilbanden. De är som ett litet lyckopiller och sprider glädje från morgon till kväll 🙂

Kennelns mål

Kennelns mål är att föda upp sunda, friska och mentalt stabila hundar. Vi strävar efter att få fram rastypiska hundar som fungerar såväl som till familjeehundar men självklart ska vilja aktiveras och träna inom olika grenar, tex lydnad, agility, bruks, rally lydnad etc.

För mig är ett bra temperament hos våra hundar som ska gå i avel väldigt viktig. En bra mentalitet är för mig mer värd en vilka meriter en hund har fått. Det är jätteviktigt framför allt med våra tikar då det är dem som fostrar och lägger en stor grund till för hur valparna utvecklas den första tiden.

Köpa valp hos oss

När du köper en valp hos oss får du en hund som är

  •  registrerad i SKK
  • veterinärbesiktigad
  • avmaskad
  • id-märkt med chip
  • vaccinerad
  • Dolda fel försäkrad
  • – försäkrade och om ni som ägare önskar fortsätta ha er hund försäkrad där hjälper vi er med att försäkra in er valp i samma bolag. Önskar ni ha ett annat bolag hjälper vi självklart med att se till att  så inget avbrott sker med valpens försäkring.
  • får med ett valppaket med bla foder som valpen är van att äta.
  • och sist men inte minst en valp som har fått en trygg uppväxt med mycket kärlek från både vuxna som våra barn.

När det är dags för dig att hämta din nya härliga lilla familjemedlem ser  vi till att din hund är nybadad och att klorna är klippta så den är fin inför flytten.

En självklarhet är att du som valpköpare alltid kan vända dig till oss för att få råd i alla olika frågor som rör din hund. Det kan vara allt från träningsråd, allmänna frågor, foder m.m.

Vi ställer inga krav på dig som valpköpare att du måste ställa ut eller tävla med din hund. Vi säljer våra hundar i första hand som familjehundar men självklart blir vi glada om ni vill göra något extra med er hund. Om du har en hund från vår kennel och har gjort något extra med din hund uppmärksammar vi det mer än gärna på vår hemsida. Oavsett vilket ni gör med er hund blir vi alltid lite extra glada när vi får höra från er, gärna med en liten bild så vi kan se hur våra härliga hundar utvecklas.

Kennel McLiam’s