FCI VM Kval IGP-FH, Skokloster 2021

 

Cutulus Kato – Kulan

Då var det dags för det första VM Kvalet någonsin sedan jag startade med den här grenen. Totalt 7 ekipage kom till start och jag gick ställde upp med både Kulan och Ike.

 

Förhoppningen var att knipa en VM plats med Kulan och med Ike se om han orkade att ta sig runt när han får komma ut så här på ett helt nytt ställe. Det gick över förväntan måste jag säga.

Kulan (Cutulus Kato) tuffade säkert runt båda dagarna vilket resulterade i 99-99 poäng, totalt 198 poäng, CERT och klassvinst och en säkrad plats till VM:et. Så nöjd och glad med min härliga spårkung. Har sagt det många gånger men han är allt värd sin vikt i guld och lite till.

Hesselballe Ike

Min lille Hesselballe Ike går ut på sitt första VM kval strax lite över 3 år gammal och gör ett riktigt superarbete. Ung hund, hög tempererad med mycket vilja och ibland går det ut över spårkoncentrationen men som han har jobbat i helgen.  Första dagen fick vi ihop 92 poäng och andra dagen lyckades han verkligen samla ihop sig vilket resulterade i 96 poäng och en 4e placering 😊 Jag är mer än nöjd över min lille clown. 92-96 totalt 188 poäng.

Om 2-3 år kanske det här kan bli riktigt bra.

Nu börjar förberedelserna för VM i Ungern i Oktober. Det här kommer bli så kul att få komma iväg och få delta på vårt 5 raka VM. Skulle ju ha varit 6 men förra året satte Corona stopp för det så det året ställdes VM i Finland in. Men håller tummarna att vi får komma iväg nu.

Prisutdelning

Det här inlägget postades i Cutulus Kato, Hesselballe Ike, Tävling. Bokmärk permalänken.