Om oss

Då ska vi försöka berätta lite om oss vi heter Jessica och Stefan och vi bor båda strax utanför Trollhättan.

Stefan har lång erfarenhet när det gäller jakthundar och då drever och jaktlabrador där han har jagat med hund under många år. Nu är intresset bara spår. Utöver det har han tidigare i livet dömt jaktprov.

Jessica har växt upp med hundar och har haft Border Collie i början men gick så småningom över till Schäfer.  Jessica har hållit på med vallning, agility, lydnad, IGP och FH spår men numera är intresset mer eller mindre enbart för hundars nosarbete  och intresset börjar mer och mer gå över på enbart specialsök. En underbar träningsform som verkligen låter hunden få jobba med sin nos, uthållighet och det bästa av allt man kan träna det vart man än är även hemma.

Scahpendoes kom in i familjen när  då yngsta dottern ville ha en egen hund . Tyvärr har vi inte längre någon schappe här hemma längre. Vår Engla gick hastig bort alltför tidigt och hon är mycket saknad. Men åren med schappe här hemma var till mycket glädje för alla i familjen.

Vi båda har ett stort intresse för hundars mentalitet och förmåga att spåra.

 

Uppfödning

Här hemma är det hela familjen som hjälps åt med hundarna och vi driver inte en stor kennel och har inte heller planer på det utan här blir det några få kullar i mån av tid och möjlighet.  Det viktigaste för oss är när vi väl bestämmer oss för att ta en kull är att försöka sträva efter att ta fram friska och mentalt stabila hundar som är rastypiska hundar som fungerar såväl som  familjehundar men självklart ska kunna aktiveras och tränas inom olika grenar, tex lydnad, agility, bruks, specialsök, IGP, etc och när det kommer till schäfer även ska kunna fungera till tjänst.

Ett bra temperament hos våra hundar som ska gå i avel väldigt viktig. En bra mentalitet är för oss mer värd än vilka meriter en hund har fått. Det är jätteviktigt framför allt med våra tikar då det är dem som fostrar och lägger en stor grund till för hur valparna utvecklas den första tiden.