Om oss

Jaha då ska man göra en liten beskrivning över vem jag är. Jag heter Jessica och bor strax utanför Trollhättan, några kilometer från Upphärad.

Har sedan jag varit liten växt upp med hundar och den första egna hunden blev en border collie tik, Izzy.

Sedan följde många BC eftersom jag så småningom flyttade ut till landet och skaffade mig en gård med både hästar, får och nötdjur. Med mina tidigare bc har jag vallat, tränat & tävlat i både lydnad och agility.

Eftersom jag alltmer blev intresserad av skyddet eller rättare sagt IPO (numera IGP)  så bestämde jag mig när min gamla kompanjon Killepojk gick ur tiden att prova på detta. Rasvalet var enkelt och familjen utökades hösten 2002 med en schäfer. Ett rasval som jag definitivt inte ångrar.

Numera tävlar och tränar jag på VM nivå inom IGP-FH som är en internationellt spårprov. Förutom det håller jag vid mån av tid och ork lite spårkurser för dem som vill lära sig mer om spår.

När väl tankarna på att börja med avel igen så blev det tillslut två raser som jag fastnade för och det var Russkiy Toy och Schapendoes. Numera har jag slutat med uppfödning av Russkiy Toy. Det är bara  Anton som är född ur vår första kull som lever än hos min äldsta dotter.

Nu är målsättningen att även börja med avel med Schäfer. Vi får se när i tiden vi har vår första tik som lämpar sig för detta här hemma.

Kennelns mål för Schapendoes

Kennelns mål är att föda upp sunda, friska och mentalt stabila hundar. Vi strävar efter att få fram rastypiska hundar som fungerar såväl som till familjeehundar men självklart ska vilja aktiveras och träna inom olika grenar, tex lydnad, agility, bruks, rally lydnad etc.

För mig är ett bra temperament hos våra hundar som ska gå i avel väldigt viktig. En bra mentalitet är för mig mer värd en vilka meriter en hund har fått. Det är jätteviktigt framför allt med våra tikar då det är dem som fostrar och lägger en stor grund till för hur valparna utvecklas den första tiden