Valpar / Till Salu

Schäfervalpar 2024 födda 8/1  

Ayos

FH2, IGP1 Hesselballe Maja har fått 5 valpar med AK, IGP1 Dark von Pentavita DK14558/2022 (VDH/SZ 2353482). Mer info och bilder på Maja..


Det blev 5 tikar och 2 hanar. Vi förväntar oss valpar med stor arbetsmotor för tjänst och tävling efter sunda och meriterade föräldrar.  

Vi önskar alla valpar lycka till i sina nya hem. 

Kaja på språng


Maja är en öppen, social och mycket arbetsvillig hund med bra koncentration och uthållighet samt orädd i miljöer. Hon tränas främst i spår (FH-spår) och numera även i Specialsök. 

Dark är en rejäl och stabil hane som vi tror passar Maja perfekt. 

”Dark er en dejlig driftig, belastbar, miljø- og nervestærk hund- med et helt fantastisk og meget afbalanceret væsen. Fuldstændig fri for stress, med en super evne til at koncentere sig, indlære og arbejde.
Et super individ ud af et gennemgående stærkt kuld, hvor der forelægger tilgængelige sundhedsresultater på alle. Så absolut en ideal repræsentant for racen som brugshund. Top sundhed og afstamning!!”


Maja är röntad med HD A, ED utan anmärkning, OCD utan anmärkning rygg röntgad men ej officiellt avläst utan anmärkning. 
HD Index i Danmark är 131 (okt-23) HD Index i Sverige är 106 samt ED index 95 (okt-23). Maja kommer även att DNA testas

Dark von Pentavita

Dark von Pentavita

Dark  är röntgad och hälsotestad enligt följande:
HD A, ED Ua, DNA, OCD UA, DM Free, LTV Free,
HD Index 101 i Danmark och i Tyskland HD-ZW 77 (10-2023)

Avelskorning: Dark von Pentavita


 

 

Dark von Pentavita

Dark von Pentavita

 

Stamtavla Maja-Dark

Schapandoes 2025

Vi planerar en parning under vinter-24 eller våren-25  med vår fodertik SE VCH, BPH McLiam’s Joline. Joline eller Mimmi som hon kallas tränas i viltspår, specialsök samt är utställd ett flertal gånger med Excelent. Hon har även gjort BPH med skott. Mimmi är en riktig glad och framåt tjej som älskar allt från mys till att hitta på aktiviteter med sin familj. 

Mer info kommer senare i höst. 

Schapendoes är en trevlig familjehund som är aktiv och pigg i sättet.

Går du i tankarna att kanske skaffa en schapendoesvalp hör av dig till oss för mer information 

Du som köper schapendoes av oss:
Vi ställer inga krav på dig som valpköpare att du måste ställa ut eller tävla med din hund. Vi säljer våra hundar i första hand som familjehundar men självklart blir vi glada om ni vill göra något extra med er hund.Hund från McLiam’s
Om du har en hund från vår kennel och har gjort något extra med din hund uppmärksammar vi det mer än gärna på vår hemsida eller facebook.

Oavsett vilket ni gör med er hund blir vi alltid lite extra glada när vi får höra från er gärna med en liten bild så vi kan se hur våra härliga hundar utvecklas.

Köpa valp hos oss

När du köper valp hoss oss får du en valp som är

  • Registrerad i SKK
  • Veterinärbesiktigad
  • Avmaskad
  • Id-märkt med chip
  • Vaccinerad
  • Dolda fel försäkrad
  • Försäkrad. Om ni som ägare önskar fortsätta ha er hund försäkrad där hjälper vi er med försäkra in er valp i samma bolag. Önskar ni ha ett annat bolag hjälper vi självklart med att se till att så inget avbrott sker med valpens försäkring
  • Sist men inte minst en valp som har fått en trygg uppväxt.

En självklarhet är att du som valpköpare alltid kan vända dig till oss för att få råd i alla olika frågor som rör din hund. Det kan vara allt från träningsråd, allmänna frågor, foder m.m.